Halloweenfest – Vad ska man välja?

halloweenfest för barn

Att fixa Halloweenfest är skrämmande roligt! Halloweenfest är kul både för barn och vuxna, var för sig eller tillsammans. Barnen brukar tycka att det är jättekul när även föräldrarna klär ut sig.

En hel massa tips till Halloweenfesten för både barn och vuxna, recept på Halloweenmat och förslag på kostymer att göra själv, färdig spellista med passande musik till Halloweenfesten och mycket mer finns i grapevines festguide med tips för Höst & Halloween.

Vi tycker så klart att ingen Halloweenfest är komplett utan festlekar och har mycket kul att välja mellan. Men vad ska man välja?

Halloweenfest för yngre barn

Till de yngre barnen finns roliga skattjakter med Halloweentema, Halloweenmysteriet, Spökmysteriet eller årets nyhet Mysteriet på Monsterbalen. De har alla ungefär samma upplägg med en kul historia och färdiga gåtor och utmaningar som ska lösas, men historien i dem är så klart olika. De här skattjakterna finns i två olika svårighetsnivåer, för barn i förskoleåldern och för dem som går de första åren i skolan.

Halloweenfest för de lite äldre barnen

När barnen blivit lite äldre så finns mobilskattjakter som är riktigt coola. Här får barnen också sig en spännande historia till livs och ska hitta positioner på en karta i mobilen och på vägen lösa knepiga gåtor som också kommer upp i mobilen. Jakten på spökskatten är den mobilskattjakt som passar bäst till halloweenfesten. Vill man göra en spökjakt utan mobil väljer man istället en pappersprodukt med färdiga gåtor att sätta upp – Spökjakten – den fungerar ungefär som en tipspromenad med färdiga frågor, fast utan svarsalternativ och vill man göra det riktigt spännande gör man det i mörker med reflexer som markerar frågorna och ger barnen varsin ficklampa att leta med. Båda de här produkterna funkar bra för stora barngrupper. Har man istället en mindre grupp barn som vill sitta och klura ordentligt väljer man något av våra mysterier som är riktigt knepiga att lösa och som inleds och avslutas med en liten film. I dessa får barnen vara detektiver – på slottet eller på museet.

halloweenfest för vuxna

Halloweenfest för vuxna

Det är inte bara barnen som ska få ha kul! Till de vuxnas Halloweenfest har vi också en hel massa roligt. Ny för i år är festleken som rätt och slätt heter Halloweenfest! och innehåller olika roliga moment och kunskapsfrågor – allt färdigt. Man delar in gästerna i lag och placerar ut de färdiga bladen med frågor och uppgifter på olika håll där man är och låter sedan gästerna tävla i Halloweenkunskap! Vill man hellre ha en kul frågesport där man ställer frågor och spelar upp musik väljer man vårt fyndiga Halloweenquiz.

Till en halloweenfest passar det så klart också bra med ett mordmysterium! Vi har två olika typer av mordmysterium, de där alla deltagare klär ut sig och spelar en roll efter manus och en lite enklare variant där man ger alla deltagare en del bakgrundsmaterial och sedan under kvällen läser upp kortfattade kapitel av mordhistorien. Deltagarna ska då under kvällens gång lista ut detaljer om motiv, mordvapen, tidpunkter och till sist, mördare! För mordmysterierna där alla deltar aktivt, Teodor Toloffs Testamente och Teatermordet behöver man vara ett visst antal deltagare, för de andra enklare mordgåtorna så som den klassiska Mordet på Mystery Manor, Mordet på pensionat Geisthof med massvis med Halloweenstämning och nyheten Maffiamordet, kan man vara hur få eller hur många som helst.

Happy Halloween!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.