Vilken äggjakt ska jag välja?

äggjakt

Hej!
Vi ska ha hela släkten på besök i påsk och jag tänkte göra något kul för alla barnen. Har köpt skattjakter av er tidigare till barnkalas som varit mycket uppskattade. Nu tittade jag på äggjakter till påsk och det finns en hel massa, de vanliga och i mobilen. Vi kommer att bli sju barn en fyraåring, en tioåring och resten 7-8-9 år. Vilken ska jag välja?
Hälsningar, Camilla

Fråga:
Hej Camilla,
Tack för ditt mail! Påsk är kul tycker vi, och det märks kanske just på alla äggjakter:-) Du har ju dels, som du säger de ”vanliga” äggjakterna på papper med gåtor och utmaningar som ska lösas, anpassade för 4-6 år och 7-10 år. Sedan har du även den enklare ”Påskharens knepiga äggjakt” som bara har ledtrådar dvs man går från ledtråd till ledtråd, men ledtrådarna i sig är knepigt utformade som gåtor, så den är också rolig! Sedan har vi också tre nya äggjakter som barnen löser i mobilen. De är enkla att fixa, du får tillgång till en liten sajt där du placerar ut kartnålar på en google map – så du bestämmer själv vart den ska gå och så skickar du sms till barnen när de ska starta. Barnen behöver en mobil med internet och platstjänster.

Jag skulle nog i ditt fall rekommendera en skattjakt i mobilen, det blir kanske roligaste för alla barnen oavsett ålder och de kan hjälpas åt att lösa gåtorna. Dessutom är det ju också kul att bara följa kartan och hitta fram till kartnålarna. Äggjakterna i mobilen finns för tre svårighetsnivåer, jag skulle nog välja Äggjakt för 8-10 år till ditt gäng. Gåtorna är inte så svåra och de är varierade, så de lite knepigare tar de äldre, de lite enklare de yngre. Men bättre att de får hjälpas åt än att det blir allt för enkelt för de äldsta. Vill du delar du upp barnen i två lag och låter dem tävla mot varandra på tid!

Lycka till – och lite i förväg – Glad Påsk!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.