Quiz till nyår?

festlekar barnkalas

Fråga:

Hej!
Jag har under några år köpt ett antal Quiz av er som varje gång gjort succé.

Nu är de så här att till Nyår planerar vi en nyårsfest där det kommer vara lite blandat med människor från Sverige och Kanada och vi är i ålder 30-50 år. De hade varit väldigt trevlig att ha en Musik Quiz med spotifylista som skulle passa till åldern samt framförallt som även passa till våra Kanadensiska vänner. Alltså Svenska hit och företeelser går bort och det hade även varit en bonus om frågeformuläret var på engelska.

Vi har haft Kanadabesök tidigare och körde Quizen American Dream och One Hit Wonder som funkat bra med dom och nu är min undran? Har ni nåt förslag på nån ny eller är det nåt ni skulle kunna ”spika ihop”.

För övrig tycker jag det är helt suveränt koncept ni har med en färdig Spotifylista, frågeformulär och facit och dessutom till en peng som är helt ok. Alla de som jag kört quiz med tidigare har varit imponerade och oss emellan har tagit åt mig en del av äran själv i smyg 🙂

Hör gärna av er!
Stickan Hansson
Göteborg

Svar:

Hej Stickan,
Tack för ditt trevliga mail – det är alltid kul att höra att våra quiz kommer till glädje och att du gillar konceptet – och ja, visst är det meningen att du ska ta åt dig äran, precis det som är meningen, vi bara hjälper till…:-)

Till nyår brukar vi ju alltid ha ett nyårsquiz om året som gick, och det kommer ett i år också, men det har blandade frågor, från Sverige och världen, så det är kanske svårt att använda med tanke på era kanadensiska vänner. Jag förstår att ni tidigare kört quiz på svenska, i så fall till nyår tycker jag att “Hollywood tunes” skulle kunna passa – det är ett musikquiz med filmmusik och följdfrågor om filmerna – kan ha lite känsla av “glamor” som passar till nyårsfesten. Filmerna är amerikanska / internationella och de spänner över flera årtionden så frågorna bör funka för alla.

Här hittar du produkten: http://www.grapevine.nu/node/3

En annan idé skulle kanske vara att köra en mordgåta! “Mordet på Mystery Manor” som är en kul mordgåta som man läser upp i fyra olika kapitel – och den har vi också på engelska! Den är kul och klurig och passar bra till en sittande middag där man kan dela upp den under kvällen med kapitel innan maten, mellan rätterna och upplösningen till kaffet – blir som en röd tråd genom kvällen med lite spänning och funderande – men utan att bli “långrandigt”.

Se: http://www.grapevine.nu/node/11

Mystery Manor finns också på engelska och vi kan så klart ordna så att du kan köpa den engelska versionen i Sverige. Hör bara av dig till mig i så fall så fixar vi!

Hoppas du tycker något av detta kan funka! Hör av dig om du har fler funderingar!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.