Mordmiddag hemma för 8-10 personer?

mordmysterium, mordmiddag

Fråga:
Hej! Vi planerar en middag för ca 8-10 personer – hemma. Läser på er hemsida om olika mordgåtor – vad är skillnaden mellan tex Mordet på pensionat Geisthof och Teodor Tolofs testamente? Vad jag kunnat läsa mig till är det någon av dessa som passar bäst hemma för en trivsam höstmiddag. (det är ingen fest, men en trerätters med välkomstdrink blir det)
MVH
Mia Karlstrand

Svar:

Hej Mia,
Det finns två olika typer av mordmysterier.

I de första som är lite mer avancerade spelar alla gäster en roll i mysteriet, alla förbereder sin roll och klär ut sig och får sedan ett manus och spelar sin roll under kvällen, här krävs det att man är ett visst antal personer.

I den andra lite enklare sorten krävs det inga skådespelarinsatser eller utklädnad (om man inte vill förstås), i dessa får alla gäster lite bakgrundsinformation i ett häfte och sedan läses en mordgåta upp under kvällen. Våra mordgåtor är indelade i fyra kapitel så att man under en middag typisk läser upp de olika delarna innan middagen, mellan rätterna och efter, det hela blir på så sätt en röd tråd genom kvällen men utan att bli för “långrandigt”.

Teodor Toloffs Testamente är ett mer avancerat mordmysterium medan Mordet på pensionat Geisthof tillhör de som är lite enklare att genomföra.

Du hittar en bra sammanfattning av de olika mordmysterierna och hur de fungerar här:
http://www.grapevine.nu/mordmysteriespecial.htm

mordmiddag 8-10 personer

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.