Lek till julfest på jobbet?

julfest på jobbet

Fråga:

Vi skall ha någon lek på våran julfest och vill bli rekommenderade någon som är underhållande rolig och engagerar gästerna när dom sitter vid sina bord.Man vill ju gärna få en indikation på frågorna för att kunna känna att det här skulle funka för oss.

Tack!
Jeanette Lindén

Svar:

Hej Jeanette,
Tack för ditt mail. Vi har flera olika julaktiviteter att välja mellan.

En sammanfattning hittar du här:
http://www.grapevine.nu/julquiz/

Det finns aktiviteter som man gör före eller efter ett julbord som tipspromenaden eller den aktivitet med stationer som bara heter “Julfest!” Men som jag förstår det så vill du ha något som man löser sittande vid borden, så då passar kanske ett quiz bäst. Ett tips kan vara att dela upp quizet under kvällen, om man placerar lag så att de sitter tillsammans, så kan man ta några frågor åt gången, mellan det att gästerna äter sitt julbord. Det brukar bli trevligt när quizet går som en röd tråd genom kvällen, men utan att bli “långrandigt”.

Jag rekommenderar det quiz som heter Julquiz 2015 – det är ett kul quiz med både kunskapsfrågor och några musikfrågor, allt med julanknytning. Quizet är aktuellt för i år och har blandade frågor som passar de flesta, det är frågor om geografi, historia, traditioner, film, musik, mat och mycket mer.

http://www.grapevine.nu/node/206

Vill man ha mer musik finns det lite längre julmusikquizet, som har 25 jullåtar där men först svarar på låt och artist och sedan får en följdfråga – eller om ni är ett glatt gäng som gillar att sjunga kan man köra SingSong musiktävlingen där det ska kluras på låtintron och textrader och sjungas jullåtar.

Hör av dig om du har fler frågor och funderingar!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.