Vilket mordmysterium ska vi välja?

mordmysterium, mordmiddag

Fråga:

Hej!
Vi håller på att arrangera en mindre julfest på runt 25-30 personer och efter lite brainstorming kommit fram till att ett spel såsom era mordmysterium/ gåtor skulle passa oss perfekt.

Det jag tänkte frågar är hur många ett paket för till ex 299:- riktar sig till, hur många kan man vara per ”spel” så att säga? Vilka alternativ finns det och var rekommenderar ni för den mest lyckade leken?

Om man kollar på mordgåtorna som har rollspel i sig, hur många personer är med i rollspelet för varje paket så att säga? Om man ska köpa flera av ett rollspel istället för ett ”stort”?

Svar:

Hej!
Tack för ditt mail. Våra mordgåtor där man inte spelar roller, utan det hela är en historia där man med hjälp av slutledningsförmåga listar ut vem som är mördaren, fungerar oavsett antal personer. En “lekledare” ger instruktioner och läser upp fyra kapitel av historien. Deltagarna ska var för sig, i par eller i lag lista ut vem som är mördaren. Till sin hjälp har de ett häfte med persongalleri och i vissa mysterier också en del bevismaterial.

Mordmysteriet får du som en fil, så du skriver själv ut så många häften du behöver etc.

Jag rekommenderar Mordet på Mystery Manor som är den mest kortfattade av mordgåtorna, eller Mordet på pensionat Geisthof som är aningen längre men med lite kul bevismaterial för deltagarna att studera.

För att spela mordmysterierna med roller måste man vara de antal personer som anges i varje. I Teodor Toloffs testamente är detta 10-15 personer och i Teatermordet 11-15 personer. Det finns alltså max 15 roller. Så är ni fler än så funkar den andra typen av mordmysterium bättre.

Hör av dig om du har fler frågor eller funderingar!

=============================

Fråga:

Tack för snabb återkoppling och bara för att få in allt i tidsschemat, ungefär hur lång tid ska man räkna på att det tar för att köra ett spel, till ex Mordet på Mystery Manor, Teodor Toloffs eller Mordet på pensionat Geisthof.

Svar:

Hej igen,
Teodor Toloff är ett mordmysterium med roller och kan variera väldigt i tidsåtgång beroende på hur mycket deltagarna spelar ut sina roller, men det är en helkvällsaktivitet, räkna 2-3 timmar.

De andra mordmysterierna tar ca 1-1,5 timme, men där vi rekommenderar att man delar upp dem under kvällen, själva mordgåtan är uppdelad i fyra kapitel, och det brukar bli trevligt om man kör en inledning och första kapitlet innan maten, några kapitel mellan rätterna och avslutar till efterrätt eller kaffe. Då blir det hela en röd tråd genom kvällen, men blir inte “långrandigt”.

mordmiddag

Läs mer om grapevines olika mordmysterium här>>

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.