Mordmysterium för barn?

mordmiddag 8-10 personer

Fråga:
Hej!
Min dotter som firar 11 hittade era paket om Murder på Mystery Manor (den som kostar 299:- och som är olika kapitel som läsas upp). Vi tycker att detta verkar mycket bra men har några frågor.

Hur långt tid brukar mysteriet ta att läsa om man bara läsa den rakt igenom?

Finns det någon mat eller dekoration uttalade i texten som skulle kunna användas till festen. Eller finns det enkla sätt att ”lägga till” sådana kopplingar?

Tack för informationen. Dottern tycker att denna idé verkar SUPER SPÄNNANDE! Jag hoppas bara att vi kan få ihop det på bra sätt.
-Clare

Svar:
Hej Clare!
Det här med mordmysterier till barn är lite knepigt, samtidigt som man kanske tycker att en del saker inte passar sig för barn, så är ju våra ganska “mysiga” mordmysterier betydligt mindre “vågade” än det som barnen många gånger ser på tv. Så det är en bedömningsfråga…

I korthet är Mordet på Mystery Manor en kort deckarhistoria i typisk Agatha Christie –anda. Utan att avslöja hela plotten så finns en del klassiska inslag som kärleks- och otrohetsaffärer och motiv som handlar om pengar och hämnd. Kanske inte en helt “barnvänlig” historia, men det hela är ändå ganska oskyldigt – det är inget “otäckt” i historien och det hela har den där engelska “mysdeckartonen”.

Du får själv avgöra om du tycker det verkar lämpligt.

Mordmysteriet har fyra delar som man med fördel kan dela upp under en middag / kväll, varje del tar ca 10 minuter att läsa upp. Sedan tar det också ca 10 minuter att gå igenom lösningen.

Mordmysteriet utspelar sig ju hos greven och grevinnan på Mystery Manor så vad gäller mat och dekorationer är det bara att damma av kandelabrarna och stryka linneduken och laga en trerätters 🙂

Vill ni har någon annan typ av mysterium om du tycker att mordmysteriet inte passar föreslår jag i så fall våra andra lite knepigare mysterier för ungdomar – utan mord:
http://www.grapevine.nu/pdfs/77

Hoppas att detta är till hjälp! Hör av dig om du har fler funderingar.

Frågan handlar om mordgåtan ”Mordet på Mystery Manor”>>

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.