Skattjakt till barnkalas

barnkalas lekar

Hej
Undrar hur lång tid det beräknas ta att genomföra Skogsmysteriet som skattjakt på barnkalaset. Och hur många deltagare är lämpliga?
Vår son fyller 8 år och om hela klassen kommer blir det 26 barn. Vilket mysterie passar bäst tror ni?

Hälsningar
Anna

Svar:

Hej Anna,
Tidsåtgången varierar en del beroende på hur långt du sätter mellan gåtorna och hur många ni är, men räkna +/- 45 min. Vill du kan du korta lite genom att ta bort de tre utmaningarna och behålla de sex gåtorna, det går att göra utan att man påverkar upplägget eller historien. Är ni 26 barn skulle jag dela upp dem i kanske 4 lag med en vuxen som lagledare till varje lag, så att alla barn får chansen att delta på ett bra sätt. Till skogsmysteriet ritar man en enkel karta (eller skriv ut en från google maps över området). Du kan då markera de olika stationerna på kartan, och sedan låta lagen ta dem i olika ordning, då kan alla lag lösa skattjakten samtidigt. Gör sedan en unik position på skatten till varje lag – så att alla lagen får hitta sin egen skatt. Du förstår hur jag menar när du ser hela upplägget, med produkten får du också en liten guide med just tips och trix, hur du kan göra på olika sätt.

Skogsmysteriet passar bra om ni ska vara ute och inte har något annat tema, där är upplägget just att man använder en karta och ett blad för detta finns med. Men alla andra temaskattjakter går också att göra på samma sätt – så bara att välja det som ni tycker verkar roligast!

Om du vill göra ett enklare upplägg men många barn och skicka iväg dem utan vuxna kan du också välja ”Sommarjakten” som är mer som en tipspromenad men med frågor och gåtor att lösa, där barnen skriver ner bokstäver de får fram på ett lösningsblad och till sista ska lösa ett chiffer.

Läs mer om Sommarjakten här>>

Hör av dig om du har fler funderingar!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.