Skattjakt till klassfest

klassfest

Fråga:
Hej!
Tänkte köpa en av era skattjakter till en klassfest för en blandad klass åk 2-3. Vi kommer att hålla till i inomhus i en samlingslokal, och jag undrar vilken av skattjakterna som kan tänkas funka bäst om man har begränsat utrymme att röra sig/gömma ledtrådar på.
Hälsningar
Ia

Svar:

Hej Ia,
Alla temaskattjakterna är uppbyggda på liknande sätt. Alla har en lista av ledtrådar man kan använda för att berätta var gåtorna finns, men man kan också göra på många andra sätt. Är ni i en samlingslokal kan det vara svårt att använda ledtrådar, men då kan ni istället tex rita en karta över lokalen där ni markerar var de olika gåtorna finns. Är ni en hel klass kan jag tänka att det också är en bra idé att dela upp klassen i mindre lag. Då kan ni göra flera olika kartor med gåtorna i olika ordning så kan lagen lösa skattjakten samtidigt utan att ”krocka”. När du köper en skattjakt får du också med ett dokument med en massa tips på alternativa sätt att göra skattjakten på – då är det enklare att förstå hur jag menar. Alla gåtor och utmaningar är klara och bara att sätta upp.

Vilken skattjakt du sedan ska välja beror ju på barnens intressen, men i en samlingslokal för den här åldern tycker jag tex att ”Hotellmysteriet” skulle kunna passa bra. Samlingslokalen kan lätt med lite inlevelseförmåga bli hotellet där barnen ska leta rätt på stulna saker. För varje sak de hittar får de också en ledtråd om tjuven och ska på slutet lista ut vem det är, så det gör också Hotellmysteriet lite knepigare och roligare, vilket passar de lite äldre barnen. Dessutom är upplösningen att man listar ut vem tjuven är och får en belöning, då blir det också enklare att organisera för flera lag. Man kan bara ge dem belöningen när de löst gåtan, eller så markerar man ett sista unikt ställe på kartan för varje lag, där de hittar sin belöning.

Hotellmysteriet hittar du här: http://www.grapevine.nu/node/187

hotellintro

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.