Har du en fråga till redaktionen – det kan vara festtips i största allmänhet, funderingar kring hur du fixar barnkalaset eller konkreta frågor om våra produkter. Kommentera så svarar vi på bloggen! Du kan också alltid skicka oss ett mail på kundtjanst@grapevine.nu.

4 Comments

  • Hej Ann,
   Det finns ju ett gäng olika musikquiz, i de som heter ”Svenska klassiker” och ”Svenska musikundret” hittar du Gessle och Gyllene tider. Dock är det i övriga blandade låtar från olika tider, från 40 / 50-talet och framåt.

   Man kan ju också tänka sig att köra ett Melodifestivalquiz kanske, nu i Melodifestivaltider?
   Melodifestivalquiz – kanske kul så här i melodifestivaltider? Melodifestivallåtar från alla tider, med följdfrågor.

   Ett annat kul musikquiz är det med tv-serie intron. Här ska man känna igen tv-serieintron från då och nu, och sedan följer en följdfråga.

   Vill man göra en kul grej och blicka fram emot sommaren redan i februari har du quizet ”Sommarhits”, där du också hittar Gessle.

   Hoppas något av dessa kan passa!

 1. Hej,
  Jag ska ha en stor 50-årsfest för runt 100 gäster från 20 år till 80 år. Vad ska jag tänka på med maten? Har tänkt mingla med snittar innan man sätter sig till bords för varmrätt o efterrätt. Vilken quiz, tipspromenad ska jag beställa som matchar blandade åldrar? Tips för att fixa så det blir en fest som flyter på utan stress.
  Med vänlig hälsning
  Carina Pettersson

  • Hej Carina!
   Kul med stor födelsedagsfest! Lite tips till 50-årsfesten har vi samlat här: http://www.grapevine.nu/50-arsfest

   Ska du själv laga och servera maten eller har du hjälp / catering? En sittande middag för 100 personer kräver ju sin planering och det kan vara svårt att hålla all mat varm, beroende vilken lokal och utrustning du har tillgång till. Ska du göra mycket av matens själv kan en buffé vara ett bra alternativ, eller att servera en matig soppa eller gryta som går att hålla varm, med olika tillbehör, och låta gästerna servera sig själva. Man kan sedan göra en liten läcker efterrättsbuffé med lite olika efterrätter eller kanske födelsedagstårta. Försök att anlita lite serveringshjälp även om gästerna själva serverar sig maten, det behövs för att fylla på och frächa till faten, plocka bort tallrikar, fylla på med dryck etc. Tänk på att organisera det hela så att du själv inte är den som ska hålla i alla trådar – du ska ju vara festens medelpunkt och ha tid att umgås med alla dina gäster!

   Vårt quiz ”50 år av minnen” tycker jag passar festen perfekt: http://www.grapevine.nu/node/221. Försök att blanda åldrarna i lagen, då har alla större chans att klara frågorna och dessutom blir det kul när äldre och yngre samarbetar. Frågorna sträcker sig ju över 50 år, så det finns något för alla. När ni är så pass många vara noga med att ha bra högtalare för musikfrågorna och i övrigt också se till att alla hör frågorna bra, det blir tråkigt om det blir tjat om att det inte hörs och frågor får tas om, roligast blir ett quiz om det blir lite ”tempo”. Kan du få ihop det med festen i övrigt kan det vara en utmärkt idé att dela upp quizet och ta några frågor då och då under kvällen, några till snittarna före middagen, några mellan rätterna osv men då behöver ju lagen vara placerade tillsammans vid borden.

   Lycka till med festen!

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.